Pui cu curry

Pui cu curry - Ciuperca Mică

Un pui cu o aromă deosebită. Nu putem spune că este o mȃncare autentic indiană, dar sigur că reinterpretarea noastră i-a prins bine. Pregătim curry-ul ca ȋn bucătăria tradițională indiană, dar indienii habar nu au cȃt de bună este carnea de pui preparată astfel.
Dacă ȋţi plac aromele răsăritene şi ȋţi place să mănânci variat, nu ezita să guşti acest preparat delicios condimentat şi aromat.

Un preparat sănătos: Guacamole

Guacamole - Ciuperca MicăIllusztráció

Guacamole e un sos originar din Mesoamerica, preparat pe bază de avocado o reţetă vegetariană, afrodisiacă cu specific mexican. Rețeta modernă și elementară a sosului guacamole constă în a pisa fructul de avocado până la obținerea unei paste omogene, adăugând ceapă, chili, zeamă de lămâie și sare. De asemenea se poate adăuga coriandru şi pulpă de roșii proaspete. În nordul Mexicului, sosul guacamole se prepară doar din fructul de avocado pisat, la care se mai poate adăuga puțin lapte sau smântână. Nu am să vă spun eu ce gust are pasta de avocado, așa că am să vă las să încercați. Dar un lucru trebuie să ştiți : după ce ați gustat nu vă mai opriți, îl veți mȃnca de cȃte ori veți avea ocazia. Poftă bună!

Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperciRisotto înseamnă în italiană „orez mic” şi reprezintă una dintre cele mai populare şi gustoase mâncăruri ale ţării lui Galileo Galilei. Deşi există numeroase variante, toate au la bază orezul italian care asigură reuşita acestei reţete. A face risotto este destul de simplu, dar e bine să iei în calcul câteva indicaţii:

  • alege orezul potrivit în funcţie de ceea ce vrei să pregăteşti
  • ai nevoie de cam 75-100 grame de orez pentru fiecare porţie
  • încălzeşte unt şi ulei de măsline într-o tigaie la foc mic şi ai grijă să nu prindă culoare maronie
  • sotează ceapa la o temperatură mică până când devine translucidă. Orezul de asemenea nu trebuie călit mult pentru că apoi se întăreşte şi îşi pierde absorbi condimentele
  • când orezul este călit un pic se adaugă vin alb în funcţie de reţetă
  • secretul este să foloseşti o supă făcută în casă, pe care să o aduci la punctul de fierbere înainte să o adaugi orezul
  • fierbe risotto la foc mediu şi amestecă mereu pentru a nu se prinde
  • când este gata şi opreşti focul, îndepărtează risotto de pe ochiul de aragaz pe care a fiert, pentru a opri procesul de gătire.

Poftă bună îţi dorim!

Supă cremă de usturoi

Supă cremă de usturoiIlustraţie

În timpul iernii, în fiecare an încercǎm să ajungem la schi în Austria. Culmea zilei era întotdeauna când după-amiazǎ intram în Hütte şi mâncam o supă cremă de usturoi delicioasǎ şi aromatǎ. Acest răsfăţ cu supa era întotdeauna limitat la perioada de schi pânǎ când în vara anului 2011 am fǎcut o încercare acasă, şi rezultatul a fost fenomenal. Cred cǎ am învins mâncarea bucătarilor austrieci.
Supa de usturoi o servim în pâine, cu caşcaval răzuit. Credeţi-mă, că atunci când brânza cremoasă şi aroma de usturoi se topesc în gură în acelaşi timp este fantastic.

Gnocchi quatro formaggi

Gnocchi quatro formaggi - Ciuperca Mică

Gnocchi sunt nişte paste mai dodoloaţe şi mai dolofane decât altele. Sunt nişte găluşcuţe italieneşti despre care Wikipedia spune că au fost introduse în restul lumii de către legiunile romane.
Există nenumărate feluri de pregătire: cu spanac cu ciuperci până la gnocchi cu trufe busuioc sau zeamă de sfeclă. Noi preparăm ȋn felul cum am mâncat ȋntr-un mic restaurant din Milano. Era prăjit (de obicei este fiert) cu sos de Quatro Formaggi. Merită gustată!