Ciuperca Mică

Ciuperca Mică Sovata

De ce Ciuperca Mică? Pentru că avem nevoie de gusturi, sunete plăcute și o stare de spirit pozitiva ca să ne amintim cu placere de un loc. Când auzi numele Ciuperca Mică, e de ajuns să închizi ochii și dacă ne-ai călcat pragul vreodată toate trei iți vor veni în minte. Dacă ai copii poți mânca şi tu liniştit pentru că ei vor fi ocupati cu o mulțime de jucării. Avem şi scaune speciale pentru cei mici, chiar și o masă de schimbat scutecele în caz de nevoie. Poți veni cu animalele mici de companie. Te rugăm doar să le ții în lesă (peştii în acvariu)!

Laptopul tău va fi răsfațat având Wi-Fi, conectoare şi ținem câteva încărcătoare de telefoan dacă ai nevoie. Pe raft găseşti ziare, cărți să nu te plictiseşti. Te primesc colegi zâmbitori şi se străduiesc sa transforme momentele petrecute la Ciupera Mică în adevărate experiențe plăcute. Ascultăm cu drag toate opiniile, fie că este vorba de laudă, critică sau alte comentarii și încercăm continuu să îmbunătațim serviciile noastre. Este important pentru noi orice feedback de aceea vă rugăm şi pe voi să ne scrieți părerile. Fiindcă noi credem că toate acestea fac dintr-un loc …un loc bun! Sperăm că şi tu îți vei aminti oricând cu drag de noi.

Bucătăria

Bucătăria Ciuperca Mică

Bucătăria noastră îmbină gusturile tradiţionale ale bucătăriei transilvănene cu mâncărurile moderne. Specialităţile noastre sunt preparate din ingrediente sănătoase şi de calitate, ce sunt alese cu grijă. Ne străduim să fim creativi, astfel să oferim oaspeţilor noştri o experienţă culinară desăvârşită. În oferta noastră vei găsi mâncăruri şi pentru cei mici: felia dino este servită în aşa fel, încât să capete atenţia copiilor. În fiecare muşcătură vei simţi sufletul bucătarilor noştri, fie vorba de o salată uşoară, o supă fierbinte sau un desert delicios. Suntem siguri că în meniul nostru vei găsi mâncarea care să se potrivească cu gusturile tale şi starea ta de spirit!

Locaţia

Locaţia Ciuperca Mică

Ciuperca Mică se află pe marginea rezervaţiei naturale a oraşului Sovata, având o privelişte de neegalată asupra Lacului Ursu. Restaurantul amenajat cu stil şi prietenos va oferi o experienţă de neuitat pentru oaspeţii noştri. Ciuperca Mică este un loc unde pe lângă ambianţa familială mereu vei fi surprins de un zâmbet prietenos, o idee creativă sau de o mică surpriză. De la începutul primăverii până la sfârşitul toamnei oaspeţii noştri se pot aşeza pe cele două terase ale restaurantului. Aici, pe lângă admirarea panoramei superbe asupra lacului, se pot reenergiza, respirând aerul proaspăt şi sărat.

Scurt istoric

Istoric Ciuperca Mică

În 2008 o familie cu un copil mic, pasionată de călătorie, a visat la un local. Au vrut să construiască un restaurant unde toate categoriile de vârste se vor simţi ca acasă. Un loc prietenos cu o atmosferă familială, cu muzică ambientală în surdină, în care te poţi delecta cu un ceai sau poţi servi masa cu prietenii.

Când nu este total dedicată restaurantului, această familie călătoreşte şi acum. În călătoriile ei se aşează pe terasele restaurantelor, gustă mâncărurile şi băuturile tradiţionale ale locurilor vizitate. Fac cunoştinţă cu dragostea, stilul de viaţă, prietenia şi ospitalitatea oamenilor de pe diferite meridiane. Le-ar plăcea ca toate aceste impresii şi sentimente să se traducă în atmosfera restaurantului lor. Toată străduinţa şi munca lor se concentrează asupra acestui scop. Dar acest lucru nu ar fi posibil fără contribuţia entuziastă al întregului personal. Au multe planuri pe viitor, pe care le vor realiza încetul cu încetul împreună cu colegii devotaţi.

Istoria clădirii
Într-o parte a clădirii precedente Ciuperca Mică, a funcţionat atelierul renumitului fotograf Carol Körtesy. Alături de atelier era deschis un bazar, iar la etaj era amenajată un pavilion de muzică. Au fost realizate mai multe fotografii în aceea perioadă care captează intrarea sau vechea clădire în ansamblu. O copie ale acestei fotografii am afişat pe peretele clădirii. Te invităm s-o admiri pe terasa noastră!

Împrejurimi

Împrejurimi - Ciuperca Mică, Sovata

Oraşul Sovata este o staţiune balneară de renume, fiind cea mai mare aşezare a Ţinutului Sării. Localitatea este renumită datorită lacurilor şi stâncilor de sare. Mândria şi perla staţiunii este Lacul Ursu. Este cel mai mare lac helioterm din lume şi singurul din Europa. În fiecare an sute de mii de turişti vizitează staţiunea şi scaldă în Lacul Ursu.

Specificul fenomenului de heliotermie este stratul de apă dulce adus de cele două pârâie la suprafaţa apei sărate. Datorită acestui fenomen, în timpul verii apa lacului se încălzeşte până la 35 grade C, la o adâncime de 2 metri. Apa sărată a lacului se foloseşte din secolul trecut pentru tratarea sterilităţii, dar este recomandată şi pentru unele afecţiuni reumatice.