Curs de formare culinară

Curs de formare culinară la Ciuperca MicăEchipa Ciuperca Mică a avut parte de un curs de formare culinară caracterizat de voie bună. Renumitul maestru Peter Stroh şi excelentul bucătar Attila Varga au ţinut un training personalizat, în urma căruia vom reîmprospăta meniul cu mâncăruri noi, urmând ca și servirea să fie Continue reading

Am câștigat cu cele mai vechi reţete de sarmale

Ciuperca Mică la Festivalul SarmalelorAm participat pentru prima dată la Festivalul Sarmalelor de la Praid, care a devenit o tradiţie în decursul anilor. Am încercat să dăm viaţă celor mai vechi reţete de sarmale ale bucătăriei ardeleneşti. Am preparat trei reţete: cea mai veche rețetă de sarmale din Transilvania, apoi sarmalele domneşti, care au fost preparate în bucătăria principelui Mihály Apafi, respectiv rețeta de sarmale din Ţinutul Sării.

Cea mai veche rețetă de sarmale din Transilvania provine din 1692, pe care l-am găsit în cartea de bucate a lui Zsófia Tófői, la biblioteca Teleki din Târgu-Mureş. Curiozitatea acestei reţete preparată din carne de vită, constă în condimentarea cu ghimbir. Pentru că la vremea respectivă încă nu a fost inventată maşina de tocat, carnea a fost tăiată în cuburi, apoi condimentată cu piper. Pentru prepararea acestei bucate au folosit şi vin, cuburile de carne fiind îmbăiate în el. Continue reading

Bine ai venit pe noul site Ciuperca Mică!

Website Ciuperca MicăAm dorit să venim în întâmpinarea mai multor observaţii, solicitări şi cereri, când am hotărât să creăm un website nou, mai frumos şi mai uşor de folosit. Am dorit ca Ciuperca Mică să aibă o pagină web transparentă cu un design elegant, care sperăm că va fi pe placul oaspeţilor noştri. În secţiunea despre noi vei găsi toate informaţile despre restaurantul nostru, împrejurimea locaţiei sau istoricul nostru. Meniul de mâncăruri şi băuturi a devenit mai transparent, astfel vei găsi mai uşor şi mai rapid oferta bucătăriei. Dacă încă n-ai ajuns să ne vizitezi şi vrei să vezi Continue reading

Am împlinit 5 ani

Am împlinit 5 ani - Ciperca MicăPoate pentru unii nu însemană prea mult, dar pentru noi este o piatră de hotar semnificativă: am împlinit 5 ani. Multe restaurante au un istoric mai lung, dar pentru noi acest număr însemnă că a avut sens să muncim, să venim cu idei noi şi că putem privi spre viitor cu optimism şi curaj.
Am început în 18 iulie 2008, cu Continue reading