Limonadă pentru zilele toride de vară

Borcane pentru limonadăNu există vară şi dragoste fără Lacul Ursu şi limonadă!
Reţeta tradiţională a limonadei cu siguranţă este cunoscută de toată lumea, însă după cum toată lumea ştie, diversitatea ne încântă pe toţi. Iată două inovaţii simple şi minunate pentru acest sezon, pe care le vom servi – în urma voturilor primite pe Facebook – în borcane. Limondă a’la Ciuperca Mică: cu iasomie, lavandă, soc sau ghimbir. Îţi recomandăm s-o încerci, mai ales dacă îţi plac gusturile deosebite!

Pentru mai multe răcoritoare şi băuturi te invităm să vezi oferta noastră de băuturi!

Curs de formare barista

Curs de formare baristaBarmanii noştri – Arpi şi Csabi – au participat la un curs de formare barista, astfel de acum înainte vom pregăti cafele nu numai aromate dar şi spectaculoase. În cele trei zile au avut ocazia să cunoască mai bine tipurile de cafea, secretele privind pregătirea cafelei, tainele decorării dar şi diferenţa principală între arabica şi robusta. Sperăm că vom avea ocazia să impresionăm oaspeţii noştri, consumatori de cafea.
Îi mulţumim lui Zoltan Toth, instructorul barexpert, pentru cele trei zile semnificative, intensive şi nu în ultimul rând pline cu veselie. Continue reading

O cină specială de Ziua Îndrăgostiţilor la Ciuperca Mică

O cină specială de Ziua Îndrăgostiţilor la Ciuperca MicăDragi îndrăgostiţi!
Ne pregătim în mod special pentru ziua de Sfântul Valentin. Vă propunem un meniu compus din trei feluri de preparate, toate în premieră:

Supă afrodisiacă de țelină cu inimi crocante
Pulpe seducătoare de rață la cuptor servit cu orez şi curry
Muschiuleţ împletit de porc, marinat în sos de lămâie cu cartofi piure şi rosmarin
Desertul iubirii

Vă dorim o seară de neuitat, şi vă așteptăm cu dragoste la Ciuperca Mică!

Ziua Internaţională a Oamenilor de Zăpadă – 18 ianuarie

Ziua Internaţională a Oamenilor de Zăpadă - 18 ianuarieAnul nou a adus idei noi şi mult elan, astfel ne-am gândit că în acest an să adunăm câteva zile mondiale mai haioase şi să le adaptăm în funcție de realitățile noastre. Ziua de 18 ianuarie este dedicat oamenilor de zăpadă. Nu vrem să fim pesimiști, dar se pare, că în acest an în lipsa zăpezii, trebuie să sărbătorim această zi în bucătărie, și să creăm acolo oamenii de zăpadă. Astfel, în această zi oferta noastră specială va fi: om de zăpadă din găluşte de brânză. Dacă în pofida prognozei meteo vom avea zăpadă, vom invita oaspeţii noştri la un ceai sau la un vin fiert. Desigur, după ce au terminat afară construirea omului de zăpadă. Vă aşteptăm cu drag la Ciuperca Mică şi cu ocazia zilei Internaţionale a Oamenilor de Zăpadă!

Retrospectiva anului 2013

Retrospectiva anului 2013 - Ciuperca MicăAm avut un an bogat în evenimente. Am încercat să ținem mereu pasul cu provocările sezonului şi în funcţie de aceasta am efectuat mici schimbări în meniul nostru respectiv oferta de băuturi. Am urmărit şi am ţinut cont în continuu de nevoile oaspeţilor noştri. Am preparat suc de soc, am servit limonadă cu gust de iasomie şi lavandă în borcane, am mai preparat ciocolată caldă cu rom şi stafide. Am experimentat în bucătărie cu mâncăruri noi, pe care le-am şi servit oaspeţilor noştri. Am avut parte de un carnaval vesel, am primit muzicienii de pe stradă şi am organizat „Marele concurs de Continue reading