Întâmplarea mea preferată

în urmă cu 2-3 ani, în vară, un tânăr domn ne-a întrebat dacă se poate uita în jurul restaurantului, etajul fiind închis din cauza căldurii. Îmi face plăcere oricând, așa că am făcut turul restaurantului, acesta încheindu-se, ca de obicei, în fața fotografiei de pe terasa superioară care reprezintă clădirea veche a restaurantului.
Cu lacrimi în ochi, bărbatul a făcut o mărturie emoțională: cladirea la care ne uitam era atelierul de fotografie al tatalui său, confiscat de comuniști. Apoi s-a prezentat. Era Körtesy Péter fiul lui Körtesy Károly, fotograf renumit al oraşului Sovata ȋn anii ’40. Trăieşte ȋn strainatate dar aveam drept moștenire de la tatal său câteva fotografii pe care voia să ni le dăruiască.
Am avut o mare surpriză în această vară când, într-o după – amiază, o cutie mare mă aștepta pe tejghea.
Am deschis-o cu emoție și am descoperit aceste șapte poze și câteva rânduri ȋn cartea de oaspeţi: “V-am promis că vă voi aduce fotografiile “
Din păcate ramele nu mai erau în stare bună, unele chiar sparte…le-am dus la înrămat cu rugămintea de a păstra cât mai original totul.
Nu prea avem pereți în clădire, dar am găsit deocamdată un loc…. și căutam încă un loc mai nobil pentru aceste comori autentice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.